Upeat & Unontumattomat, 2 CD, Valitut Palat

Ranskalaisista koroista Hurmioon

Musiikkinautintoja kerrakseen

Upeat & Unohtumattomat, 2CD boxi, Valitut Palat, 2019

Olipahan upea tunnelmahetki ikivihreiden laulujen parissa, kun otin stereosoittimen mukaan saunanlämmitykseen ja tietysti valkkasin semmoisia lauluja jotka ovat aina sykähdyttäneet niin leffassa istuessa kuin stereokaappien äärellä sohvassa.

Boxin repertuaariin kuuluu kappaleita sadan vuoden ajalta. Itselleni nappaavat mm. Hopeinen kuu (Waltteri Torikka), Don´t cry for me Argentina ( Karita Mattila), Muisto vain jää ( Jarkko Ahola), I Have Nothing (Diandra), Tango d´amor ( Karita Mattila), jne…

Tämän kokoelman laulajiin kuuluu nippu kotimaista parhaimmistoa oopperalaulajista kevyen musiikin taitureihin. Listalta löytyvät mm. : Pentti Hietanen, Tomi Metsäketo, Mika Pohjonen, Maria Lund, Pepe Willberg, Saara Aalto, Pentti Hietanen, Johanna Rusanen, Jyrki Anttila, Diandra, jne… .

Huomasin, että sauna alkoi kihistä jo kuumuuttaan ja jatkan tätä euforisessa olotilassa vastomisen ja suihkuttelun jälkeen.

Että mitä. Monipuolinen valikoima, jonka tahdissa voi vaikka pyörähdellä omalla parketilla tai istua kynttilän valossa fiilistellen oman rakkaan kanssa.

Valitut Palat – Kustannus on tehnyt ansiokasta työtä tallentamalla suomalaista musiikkiaarteistoa. Jos nykynuoriso onkin jo omilla leveleillään, niin viime vuosisadan lopun kasvatille muistuvat mieleen oman elämän kohokohdat ja tuntuvat lämpönä tuolla rinnan vasemmalla puolella.

Musiikki pitää meidät yhdessä, yllättääkin joskus ja kuljettaa elämämme tärkeimpiin muistoihin sävelten siivin. Itse olen musiikkiin erikoistunut opettaja ja osaan nauttia musiikista, joka soi kyllä ihan halpis-soittimissakin, mutta parhaat nyanssit saa näistäkin irti laatuluokan stereokaapeista.

Jouko Varonen

SARV:n jäsen