Urheilu, Eläinurheilu, Lector Kustannus Oy 2018

Mainio urheilusarja jatkuu

Tietoa eläinurheilusta

Aivo Blum, Annukka Kolehmainen, Tuula Nuikka, Terhi-Anna Tuukkanen: Urheilu, Eläinurheilu, Lector-kustannus Oy 2018

Eläinurheilu kiinnostaa mattimeikäläistäkin. Ennen kun kävin useammin raveissa, tuli joskus pistettyä rahoja likoon varman voittajan piikkiin. No eihän siitä saanut kuin kaksinkertaisena rahansa takaisin, mutta kuitenkin. Kun Lappeenrannassa oli kuninkuusravit ja kovassa iskussa oleva Vieteri ( Kalle Partasen ohjastama) vei kaikki lähdöt, niin uskaltauduin pistämään nykyisen eurosatasen pottiin. Ja läksin raveista kaksisataa taskussani. Kyllä sillä Vieterillä oli komea askel, se vain pitää sanoa.

Mutta asiaan. Suositun Urheilu-sarjan eläinurheilu-osio sisältää täyden kattauksen aina Valjakkoajosta Koiratanssiin. Erikoisempia lajeja, joista en ole ennen kuullutkaan, ovat: Norsupoolo, Kanihyppy, Kamelikilpailut, Canicross, Toko ja rally-toko, jne…

Tutummat lajit, kuten , Ravit, Kenttäratsastus, Laukkaratsastus, Kouluratsastus, Esteratsastus, Maastoratsastus, Vinttikoirakilpailut, Rodeo, Agility, jne, tulevat esitellyiksi.

Kirjan loistavalle kuvitukselle pitää antaa excellent ++ arvosana! Myös teksti on asiantuntevaa. Lajeista käsitellään mm. varusteet, historia, säännöt, lajin harrastus Suomessa, kilpailut, kilpailurakenne, ajajat, jne…

Tällaiset kirjat sortuvat helposti taitossaan levottomuuteen. Lukijaystävällisyys unohdetaan. Tässä kirjasarjassa on kuitenkin hyvä ja selkeä taitto. Eri osastot on limitetty kuvien kanssa todella nautittavaksi kokonaisuudeksi.

Hieno osasto kuvineen on porokilpailun eksotiikkaan perehdyttävä luku. Hevosurheilu dominoi tietysti tätä kirjaa, mutta niinpä se lienee, että kaikkia sammakonloikkakilpailuja ei kannata noteerata tai kukkotappeluita, vaikka viimemainittukin on kova rahalaji jossakin päin maailmaa.

Todella upea kirja. Suosittelen alasta kiinnostuneille alkuopiksi lajien saloihin.

Jouko Varonen

( SARV:n jäsen)