Uuteen nousuun, Löydä energisempi elämä, Tammi Kustannus

Mahtavia vinkkejä arkeen

Henkinen ja fyysinen olo kuntoon

Jenny Belitz-Henriksson: Uuteen nousuun, Löydä energisempi elämä, Tammi Kustannus 2019

Kirjan tekijälle excellent + – arvosana. Juuri tällaista suomalaiset tarvitsevat, koska masentuvat helposti maneereihinsa ja haluttomuuteensa muuttaa arkisia huonoja tottumuksiaan.

Ihmedieettejä tai personal – treinereitä ei tarvita, on vain saatava oma mieli kuntoon, positiivisuutta ja that´s it.

– Painonpudotuksessa ja tavoitepainon pitämisessä on kyse pienistä asioista, aiempaa paremmista valinnoista, rehellisyydestä itseä kohtaan, kärsivällisyydestä, määrätietoisuudesta, uusien tapojen muuttumisesta rutiineiksi ja omasta halusta muuttaa elämäntapoja pysyvästi. Ei ole laastareita, ei oikoteitä, eikä pikaratkaisuja.

– Tavoitteita pitää haluta niin paljon, että on myös valmis sietämään epämukavia hetkiä ja epämiellyttäviä tunteita.

Kun aloin itse muuttaa ruokailutottumuksiani ja pudotin painoa ilman poppakonsteja 30 kiloa ja sain normaalipainon sekä normaaliveriarvot, moni kateellinen sanoi, että kohta kilosi tulevat takaisin. Eivät tulleet. Tuli järjestystä elämään, henkisten ja fyysisten roskaläjien poistamista, järjestyksen ja siisteyden halua ympärilleen, rahatalouden järkeistämistä jne… .

Kekkonen oli taitava oman mielen hallinnassa. Hän kuntoili jatkuvasti, kirjasi painonsa aamuin illoin ja harrasti jokapäiväistä itsekuria. Siinä hän on vieläkin hyvä esimerkki suomalaisille.

Siis mitä? Luulin tätä opasta huu haa – jutuksi, mutta erehdyin pahasti. Perusajatus kirjan tekijällä on itsensä hyväksyminen ja mielen tasapainosta lähtevä terveellinen elämäntapa. Vinkit ovat mainioita ja jokaiselle sopivia. Ei tarvitse rangaista itseään terveellisen elämän toteuttamisella, tahtoa kuitenkin tarvitaan ja rehellisyyttä itseään kohtaan.

Jouko Varonen

SARV:n jäsen