Veera Milja: Supersalainen Tyttöpäiväkirja, Tammi Kustannus 2022

Älä lue vaimosi tyttöpäiväkirjoja

Tyttöjen leikkejä ja muuta hauskaa

Veera Milja: Supersalainen tyttöpäiväkirja, Tammi Kustannus 2022

Mitenkähän moni aviomies on himoinnut lukea vaimonsa tyttöpäiväkirjoja. Siellä nimittäin niitä näppylänaamapoikia riittää. Itse sain semmoisen käsiini ja huomasin, että vaimo pahalainen oli käyttänyt jokaiseen poitsuun samoja kikkoja kuin minuunkin. Itse asiassa koulukin oli mennyt enemmän poikajahdissa kuin opiskelussa.

Mutta sepä näistä. Hivenen softisti kirjoitettu kirja tämä tietysti on. Pitää ihan alkajaisiksi siteerailla:

( …oon sekoillu täällä: lukenu äidin päiväkirjoja ja perustanu naapurin touhuja tutkivan salapoliisitoimiston, oon leikannu barbie-hevosilta häntiä pois, syönyt sinitarraa ku se ois purkkaa ja pakastimesta kaikki mansikkapuikot)…

Kirjahan sopinee sinänsä ala-asteen koulua käyville lukijoille. Päiväkirjoissa on se hyvä puoli että siinä oppii verbaalia luovuutta. Kun ohjasin kirjoittajapiiriä, suosittelin päiväkirjojen kirjoittelua. Semmoinen kun jopa auttaa nuoruuden psyykkisissä vaikeuksissa tai voi olla alkuopetusta vaikka kirjailijaksi aikovalle. Sitäkin painotin kurssilaisille, että parasta on aloittaa kirjoitusharjoitukset omista kokemuksista ja tuntemuksista.

No Mika Waltari kyllä pyyhkäisi Sinuhen, vaikka ei ollut koskaan käynyt Egyptissä.

Muuten itsestään kertomisen genre on nykyisin hyvin kysyttyä lukuisissa elämänkertakirjoissa. Niinpä nuoretkin voivat saada tämmöisestä vertaistukea ja kukaties mukaan tuppaa ihan terapauttinen säie. Hyvä kirja nuorille tytöille.

Itse satuin löytämään vaimon salaisesta päiväkirjapinosta myös kaksikymppisenä kirjoitettuja. Mutta sepä siitä. Kuka vanhoja muistaa, sitä tikulla silmään. Onhan sitä tullut itse kunkin kohellettua nuoruusvuosina, joten sujut ollaan.

Kiva kirja.

Tytöt varmaan tykkäävät tämmöisestä.

Mutta pitääpä tästä lähteä vaimo-kultaa syöttämään geriatriselle osastolle. Ja tietysti pitää suukotella ja halailla, että saa sisältöä siihen viiteentoista minuuttiin jonka saa hänen sänkynsä vieressä olla.

Excellent pitää kirjasta lupsauttaa arvosanaksi.

Jouko Varonen

SARV:n jäsen