Waltteri Torikka & Jarkko Ahola: Valovoimaiset, Vol.2, Valitut Palat Kustannus 2022

Sen tuntee kun hyvä laulu tulee

Parivaljakko huipulta

Valovoimaiset, Waltteri Torikka & Jarkko Ahola: Vol. 2, Valitut Palat Kustannus 2022

Waltteri Torikka on menestynyt musiikin tekijöiden mittelöissä. Lappeenrannan Laulukilpailun voitto nosti hänet musiikin ystävien tietoisuuteen. Kun tuli voitto, alkoi myös konserttilavojen valloittaminen. Genrettömyys on ajan sana. Muusikolle on hyväksi, jos hän voi vaihtaa genreä ihan tosta noin, imagon siitä kärsimättä.

Torikka on myös lauluntekijä ja menestystä on tullut silläkin saralla. Torikka on sitä mieltä, että hyvän laulun pitää saada kuuntelijan iho kananlihalle. Suunnitelmissa on tehdä vielä enemmän omia lauluja. Eihän jokainen laulu onnistu, mutta laulua tehdessa aistii onko tulossa helmi.

Jarkko Ahola taas tuumii laulun tekemisestä, että sanoituksia ja sävellyksiä pitää tehdä paljon. Yksi miljoonasta laulusta voi vain olla täydellinen jack pot.

Torikka taas tuumii uransa monimuotoisuudesta, että joskus kun genre vaihtuu viihdepuolelle, pitää taas konserttilavalla laittaa ensin tehdasasetukset kohdilleen ja unohtaa viihteen vaatimat sävyt.

Jarkko Ahola tekee laulut tunnepohjalta ja tapailee sävelkulut ensin kitaralla, laulellen vain diibadaabaa. Laulun pitää vedota kuuntelijan tunteisiin.

Tässä koosteessa on otettu mukaan myös wanhoja tuttuja klassikoita menneiltä vuosilta, mutta uusina sovituksina: Silta yli synkän virran, Lili Marleen, Myrskyn jälkeen, Rakovalkealla, Ó sole mio, Laulu kuolleesta rakastetusta, Elämän nälkä, Ontuva Eriksson, Nature boy, Maailma on kaunis, Vain kotka lentää aurinkoon, Lilja, ruusu ja kirsikkapuu, jne…

Äänitteeseen pitää tutustua uudelleen ja uudelleen, että pääsee oikealle aaltopituudelle. Lopulta kokonaisuus aukenee.

Excellent++

Jouko Varonen

SARV:n jäsen