Ylämaan Jalokivimessut 2018

Koruja Ylämaan maisemissa

Kivideodoranteista ametistionkaloihin

 

Ajelimme Ylämaan jalokivimessuille puolipilvisessä säässä. Ensimmäisenä messupäivänä yllättivät sadekuurot, mutta toisena luvattiin jo poutaa. Niinpä kumpuilevat sadepilvet kiersivät Jalokivikylän ainakin meidän vierailumme ajan.

Portilla olivat työssä pääsylipunmyyjät Riitta Husu ja Kaija Vanhapelto. Alkumuodollisuudet sujuivat iloisessa karjalaishengessä ja saimme vielä hyvän reissun toivotukset.

Pitkän linjan kiviterapeutti ja kurssien pitäjä Jan Mikael Maros oli paikalla ja kertoili, että pitää vielä pysytellä mukana touhussa. Pyöräytimme onnenpyörää ja ihan kauniita kiviä sattui meidän numerollemme.

Korundi kojun myymälässä hoiteli korujen ja kauniiden muistoesineiden myyntiä Aino Peltonen Seinäjoelta.

Siiri Husu ja Netta Karjalainen, iloiset nuoret, olivat myymässä mansikoita ja sanoivat saavansa siitä myös vähän lomarahoja.

Pietarista oli tarjolla esim. upeita ametistionkaloita. Anne Ahonen ja Onni Prekkula, StoneA-Korujen myyjät, olivat kauppaamassa kauniita koruja, ristejä, korukiviä, ym…Onni Sanoi olevansa nörtti ja hakevansa tämänkin jutun netiltä heti kotiin mentyään. Oikein kauppamieheltä vaikutti tämä nuori kaveri.

Piti tietysti käydä kahvilla ja ostaa käristemakkarat, kuten aina asiaan kuuluu. Emme tavanneet itse jalokivimessujen tärkeintä hahmoa, Ylämaan ex-kunnanjohtajaa, mutta jospa toisen kerran on parempi tuuri. Kiva oli ajella takaisin Lappeenrantaan kesäisissä maisemissa. Näyttely oli kiva elämys, kuten aina. Mukaankin tarttui kotiin viemisiä.

Jouko Varonen