Ylämaan Jalokivimessut, 28. – 30. 6. 2019

Melkoiset jalokiviriehat Ylämaalla

Porukka liekeissä

Ylämaan jalokivimessut 28. – 30. 6. 2019

Kunnanjohtaja Esko Hämäläinen kesätunnelmissa

Arvokas spektroliittikide

 

Sehän oli Yläkerran Ukko suosinut ylämaalaisia kolmen päivän paisteilla. Mikäpä oli yleisöllä kierrellessä kojuja ja stimuloituessa vaikka spektroliittiostoksille. Oli nimittäin tarjolla taidolla suunniteltuja ja toteutettuja taideteoksia. Jopa kiviterapeutin neuvoja.

Kunnanjohtaja Esko Hämäläinen, tapahtuman sielu, tuntui olevan kesäisen tunnelman vallassa. Hän esitteli mahtavaa ametistionkaloa ja muita harvinaisuuksia jalokivimuseossa.

Oli myös mittaamattoman arvokkaita korukiviä, joita ulkomaalaiset kummastelivat huudahdellen ihastuksesta. Joku kauppasi kesähameita ja koulutytöt olivat yhtä raikkaita kuin kaupittelemansa luomumansikat.

Piti hankkia emalityönä tehty pääsiäismuna, kesähame, nauttia ravintolan antimista, ym…

Rokkibändin biiseistä jäivät mieleen tutut sävelet mm. taidolla toteutusta nostalgisesta Mökkitie – hitistä. Aivan oli laatuisaa kuultavaa myös musiikkikriitikon korville.

Hieno sunnuntaireissu kertakaikkiaan. Vahinko, että samaan aikaan Lappeenrannan satamassa melskasivat italiaanot, hollantilaiset, kroatialaiset, sveitsiläiset ja muut, kesäkansaa villitsemässä. Ei siinä mitään, ihan olivat kelpo velikultia hekin. Impulsiivisia ja reippaita, kun koko maan kiertue oli vasta alullaan.

Mutta asiaan. Ylämaan jalokivikekkerit pitää kokea, vaikka positiivinen koukuttuminen on vaarana ikiajoiksi. Kunnanjohtaja Esko Hämäläinen oli saanut väkeä kohtalaisesti myyntitonteille, joskin vapaata tilaa näytti myös olevan.

Mitäs muuta kuin railakkaissa kesäfiiliksissä kohti Lappeenrantaa.

Ei mutta, voi peijoonan peijoona! Mansikanmyyjätytöt olivat unohtua. Tosi hyviä ja maistuvia mansikoita saatiin matkaan. Vaimo ihan lupaili kermavaahto-mansikka-täykkäriä vielä illan vilakassa.

Jouko Varonen

SARV:n kriitikko, kirjailija

kauppa käy ja hymyttää

koruaarteita ja lämmintä yhdessäoloa

hymy oli herkässä

nyt löytyy korukivissä

mies ja muistorikas hattu

pilkettä silmissä

messuveteraanin hattu

Esko Hämäläinen opastaa

ametistionkalon ihailija

tulevia staroja

taitava bändi

partamuotia komistuksella

ystäviäkin löytyi

”kivipsykiatri” elementissään

se on rakkautta

messujen mansikkatytöt

aarreaittaa kerrakseen