Anna Puu, Matkalla, Valitut Palat 2022

Anna Puun parhaita

Idolsin kakkosesta nuorison suosikiksi

Anna Puu, Matkalla, 2 CD, Valitut Palat, 2022

Vuosi 2008 oli laulaja ja yrityslaskuttaja Anna Puusjärvelle tärkeä. Hän nimittäin osallistui sen ajan tärkeään laulajakisaan Idolsiin. Eipä häntä aluksi noteerattu, mutta tie johti loppukilpailuun, jonka kuitenkin voitti Koop Arponen.

Sitkis Anna muutti nimensä Anna Puuksi ja jos välillä tuli likilaskuisia biisejä niin hän tunkeutui itsepintaisesti nuorison sydämiin. Jostakin laulusta räpsähti tosi ”jytky”, vaikka muutamia ei noteerattu.

Siinäpä se on tie jatkunut kevyehkön ja populaarin nuorisomusiikin parissa ja nykyisin Anna on jo klassikko ja tosi suosikki.

Siinä on se jokin, kun myös taitava kitaristi astuu lavalle. Entinen Idols – voittaja Koopkin voi vain haaveilla moisesta menestyksestä.

Kuuntelin levyjä monena iltana ja löysin paljon ajattelemisen aihetta, vaikka laulajan sanoma taitaa upota paremmin nuorisoon, joka on ottanut Annan lemmikikseen ja osa heistä tulee festareillekin ihan Annan takia.

Esim. biisistä Pimeys peittää maan, tuumii Anna itse, että tätä on kiva esittää keikoilla, kun saa räimiä kunnolla kitaralla. Monet pitävät laulua tärkeänä voimabiisinä.

Että mitä. Anna on symppis laulaja, joka on raivannut tiensä vaikeuksien läpi voittoon. Hän on sisukas, eikä säikähdä vastoinkäymisiä. Kyllä nuoriso yleensä ymmärtää jos laulajassa on ainesta, eikä hän ole ihan pintapelle.

Kiitos lauluistasi Anna.

Jouko Varonen

SARV:n jäsen