Jussi Eskola: Avauskokoonpano, Unelmana A-maajoukkue, Tammi Kustannus

Kivoja ja motivoivia jalistarinoita

Kirja nuorison mieleen

Jussi Eskola: Avauskokoonpano, Unelmana A-maajoukkue, Tammi Kustannus 2022

Niinpä ne sanovat, että nuorilla pitäisi olla useita mahdollisuuksia valittavana, myös urheilun suhteen. Muuten touhu menee yksipuoliseksi jo liian nuorena.Toisaalta jaliksessakin on nuoria aina ö-junioreista lähtien ja kentän laidalla käydään roskia sanasotaa, jos oma poika saa liian vähän peliaikaa.

Raakaa on touhu joka lajissa, eikä ollenkaan nuorille sopivaa.

No, tämä kirja esittelee niiden nuorten tarinoita, joista tuli sinnikkyydellä ja vahvoilla unelmilla ihan huippuosaajia jalkapallon vaikeassa lajissa. Kirjoittajalla on ollut tilaisuus tutustua nuoriin pelaajiin nuoresta asti ja tehdä haastatteluja myös silloin, kun he ovat kansainvälisiä tähtiä.

Moni nuori on sitten jossakin vaiheessa todennut, että tämä ei ole minun lajini. Niitäkin tilanteita mainiossa kirjassa esitellään.

…”Kun pääsin yläasteen aikana mukaan piirijoukkueeseen, jalkapallo alkoi saada suuremman ja suuremman roolin elämässäni…aloin huomata, että minusta oltiin kiinnostuneita”…

Kirjahan on nuorille motivoiva kultakimpale. Se antaa vertaistukea ja ohjeita tulevan varalle. Niinhän se lienee lajissa kuin lajissa, että kun paljon seulotaan vain timantit jäävät viimeiseen lävikköön. Polun varrella on 90% porukasta, jotka yrittivät kaikkensa mutta se ei riittänyt.

No, luin kirjaa useana iltana ja ja huomasin, että se on monessa suhteessa ainutlaatuinen. Ansiokasta kuvamateriaaliakin on tähtien nuoruusvuosilta lähtien.

Kiitosta kiitosta kirjasta. Mielestäni sen käsittelytapa ei ole subjektiivinen, mitä tulee lajin valo- ja varjopuoliin. Se on huisin tärkeää.

Jouko Varonen

SARV:n jäsen