Kolkko, Petteri Sihvonen, Bazar Kustannus 2019

Tulihan se sieltä

Sihvosen viihteellistä ja raadollista

Petteri Sihvonen: Kolkko, Bazar Kustannus, 2019

Petteri Sihvonen on monen ammatin mies, tunnettu mm. jääkiekkoilijana, toimittajana, kirjailijana ja tv-julkkiksena.

Naisten keskuudessa hänet tunnetaan melkoisena hirvaksena.

Sihvonen on lupaillut romaania monen kauhuksi, mutta sitä ei vain ole kuulunut. Nyt se sitten rävähti esille ja toden totta on melkoisen kivaa tirkistelykamaa niille, jotka sitä kaipaavat. Oikeusjuttuja ei tiettävästi ole kirjan tiimoilta vielä viritelty. Siis eroottisen fiktion linja on pidetty, eikä tyttöjä esitelty omilla nimillään.

Hän neuvoi kädestä pitäen. Tai oikeammin kielestä pitäen. Oli yhtä aikaa nuoltava kielellä klitorista ja tiettyyn tahtiin huulilla samalla imeskeltävä ikään kuin runkkaamalla klitorista. Bingo! … Ja siis kaava meni niin, että suutelemisen ja hänen strippauksensa ja suihinottonsa jälkeen minä menin naama edellä. Bingo! Ja heti sen bingon jälkeen oli työnnettävä kalu nopeasti sisään, jotta hänen orgasminsa saatiin jatkumaan minuutista kolmeen minuuttiin.”

Erotiikkaa Summanen lupailee kosolti, ja sitähän lukija saa. Muutakin antia on, kuten yhteiskunnallista ym. analyysia. Siperian junassakin ollaan ja tietysti päähenkilö, Petrus Sihvo, on elementissään.

Että mitä. Lueskelin kirjaa iltapuhteen ja ihan pikkutunneille asti.

Joskus kirjoittajakouluttajana sanoin erälle miehelle kässärinsä kanssa, että tuo erotiikka puree parhaiten, kun laittaa vähän sordiinoa päälle eikä räväytä heti ”värisuoraa” esille.

Mutta Sihvonen laittaa kuulemma tässä kirjassa perinteisen romaanin kaavankin uusiksi. Elämänkertahan se on tämäkin ja kaikki exät kutsuttiin julkkareihin. Muistuivat mieleen edesmenneen Junnu Vainion opetukset erotiikasta ja elämästä. Ilman erotiikkaa kuulemma mies näivettyy kuivaksi hiirulaiseksi, jonkinlaiseksi kumaraksi pölyisten arkistojen tonkijaksi.

Jouko Varonen

SARV:n jäsen