Guinness World Records 2018

Ihmeellisiä ennätyksiä

Pisimmät kynnet ja 5050 leuanvetoa

Guinness World Records 2018, Sanoma Media Finland 2017

Suomalainen palomies Joonas Mäkipelto punnersi 5050 leuanvetoa vuorokaudessa ja kosaisi leuanvetojen välillä tyttöystäväänsä, joka suostui kosintaan.

Johanna Nordblad sukelsi 30-senttisen jään alla 50 metriä samalla hengenvedolla ja ilman räpylöitä tai märkäpukua. Hän tuumi, että halusi rikkoa ennätyksen koska rakastaa vapaasukellusta ja nauttii vedessäolosta.

Kirja vaikuttaa selkeämmältä kuin edeltäjänsä. Taitto on rauhoittunut ja asiakokonaisuudet on kivasti sijoiteltu luettavaan muotoon. Ennen vanhaan olivat suomalaisten kestosuosikkeja mm. revontulet ( suurin taivaallinen ilmiö) ja tietysti juoksija Paavo Nurmi mitaleineen ja ralliautoilijamme saavutuksineen.

Nyt voi ihailla kirjan sivuilta, esim. Pariisista tehtyä yli tuhatkiloista voiveistosta, tai Bob Dylania, joka on ensimmäinen kirjallisuuden nobelilla palkittu muusikko.

Joku on kasvattanut valtavat kynnet, toinen on leiponut hirmuisen viipurinrinkeliluomuksen, eräällä on eniten kehoon tatuoituja lippuja, jollakin on ollut harrastuksena lisätä maalikerroksia baseballpalloonsa kunnes niitä on kertynyt yli 25 000 ja pallosta tullut valtava luomus, kerrassaan maailman suurin näillä keinoin tehty.

Kirja on joskus ollut sekavampi, mutta nyt se kiehtoi uudella ja selkeällä ilmeellään. Vietin sen seurassa pari-kolme tuntia ja totesin, että meidän joukossamme on ns. kylähulluja, jos luonnonoikkujakin. Mikäpä siinä, joskus pitää keksiä vähän jäynää” että elämään tulee merkitystä. Iisalmen ortodoksimummot valitsivat aiheekseen karjalan piirakan ja kantoivat ”luomustaan” , kymmenmetristä karjalanpiirakkaa,  pitkin kaupungin katuja. Riitti siinä ohikulkijoille töllistelemistä. Tarina ei kerro, pääsivätkö mummut Guinnessin kirjaan.

Jouko Varonen

 

 

 

Vastaa