Ilkka Sysimetsä/Tommi Pietarinen: Harva meistä on Frederik, Otava Kustannus

Kaiken kansan reteriikki

Että naisten pikkuhousut koronamaskina

Ilkka Sysimetsä/Tommi Pietarinen: Harva meistä on Frederik, Otava Kustannus 2020

Olin kerran Frederikin konsertissa, oluenhuuruisessa festariteltassa, siis tietysti Lappeenrannan satamassa, siellä missä tavattiin pitää humppafestareita, kunnes tiukkapierut kaatoivat koko lystin. Pappi Matti J. Kuronenkin sanoi menevänsä kauas saareen, ettei kumu kuulu.

No, konserttihan alkoi silleen, että Reetulle ei annettu kouraan päämikkiä, johon solistilla on tapana laulaa. Kohtapa alkoi härdelli joka kesti jonkin aikaa. Taisipa kunkulta päästä joku v..ttu ja saa…a jos huulten liikkeitä oikein luin. Kas kun hänellä oli se surkea kapula kädessä, joka ei toistanut ääntä.

Lopulta pääsi kaiken kansan laulajakunkku laskettelemaan sielun kyllyydeltä ja sieltä tulivat Titanikit, Rasputiinit sun muut eturivinkin tyttöjen ja rouvien iloksi. Ihan heiltä kostuivat – siis silmänurkat, kun reteriikki oikein uhosi. No kateelliset miehet tuumivat, että sillä on varmaan broileri housussa ei helevetti muuten…

Tämä kirja kertoilee rennosti ja anekdoottirikkaasti iskelmätähden tapaamista kollegoista ja tietysti paljosta muusta. Eihän sitä reetuksi muuten pääsisi ellei puuhastelisi suvereenisti naismaailmassa:

…”Tapio Rautavaara oli sammunut etupenkille ja kussut housuihinsa. Paikalle oli kertynyt 1500 ihmistä, ja jos joutuisin perumaan juhannuskeikan, menisin vararikkoon ja minut hirtettäisiin kulkusistani lähimpään Lapin mäntyyn. …

Tapsan havahduttua tönimiseen sanoin, että mene tuonne bussin takaosan sänkyyn nukkumaan pääsi selväksi, keikka on kolmen tunnin kuluttua. – Mestari istuu tässä, mörisi Tapsa ja jatkoi kuorsaamista. … Otin roudarilta pitkän roikan ja kaivoin kassistani hiustenkuivaajan…nukuin tuohon aikaan rullat päässä joka yö. Aloin föönata Tapsan housuja tämän vedellessä sikeitä”…

Reipasta verbalistiikkaa harrastaa Reetu. Olisikohan peräti oikeusjuttuja tulossa kirjan tiimoilta. Lukevalla kansalla iloa piisaa satavarmasti. Miehän tykkäsin Reetun jutustelusta. Saapahan Tiinan kahvion ukkoringissä jotakin ilmoille heitettävää, ennen santsikahvin santsikahvin santsikahvia. Täytyyhän noissa porinoissa olla ainakin 10% totuuden siementä, jos nyt eivät ole tosia 110 – prosenttisesti.

Mistä näitä julkkiksia tietää. Hervottomia olevatten joskus. Mutta jörökki Suomen kansa tarvii tämmöisiä vekkuleita, että saa naureksia angstejaan huis helevettiin ainakin hetkeksi.

Halavattu.

Että tyttöjen pikkuhousut koronamaskina.

Tietysti vielä pesemättömät. Herrajumala näitä pahennuksen aikoja.

Jouko Varonen

SARV:n jäsen