Minä Milla Magia Sanoma Media Finland 2018, Pottamusiikkia Lasten Keskus ja Kirjapaja, 2018

Pottamusiikkia kieli poskessa

Midaan kosketus ja muita Milla Magian juttuja

Guido van Genechten: Pottamusiikkia, Lasten Keskus ja Kirjapaja 2018

Walt Disney: Minä Milla Magia, Sanoma Media Finland Oy 2018

Pottamusiikkia-kirja on tehty huumorimielellä kaikkein pienimmille. Heidänhän täytyy opetella sekin jalo taito, että päästään erilleen vaipoista ja olo helpottuu kaikin puolin. Osuvat runot kirjaan on suomeksi riimitellyt Maisa Tonteri. Mitäpä sitä turhaa ujostelemaan näitä intiimipuuhia, kun aikuisillekin opetetetaan, että joissakin asioissa on liika häveliäisyys pahasta.

Lapsille saattaa tulla tätä kirjaa katsellessa ja töräytyksiä kuunnellessa jopa hymy huuleen ja sehän on hyvän merkki. Aina kun on huumoria mukana, on myös positiivista lähestymistapaa.

Pipsa-possu, Kasperi-koira, Sanelma-sammakko, Elli-norsu, Vihtori-virtahepo, Seppo-seepra, Kerttuli-kirahvi, Kaino-pupu ja Jimi-apina täräyttelevät oikein olan takaa. Tulivat mieleen ihan kerrostaloasumisen varjopuolet ennenvanhaan, kun kuuntelin kirjan äänityksiä.

Positiivinen kirja. Mielestäni tätäkin asiaa voi lähestyä huumorilla, sillä joillekin lapsille se voi olla jopa stressin paikka.

 

Minä Milla Magia – kirja sisältää herkullisia ja jännitteisiä seikkailuja, niinkuin vain Disney-tuotanto osaa.

Midaan kosketus- jutussa Milla taikoineen vie Roope-Ankan kallisarvoisista kalliimman ensilantin, tietysti taikojen avulla. Kolikon jäljityksestä kehkeytyy efektiivinen juttu. Käsikirjoitus ja piirrokset ovat, kuinkas muuten, piirtäjävelhon Carl Barksin.

Vanhan visukintun, Roopen, rahat kiinnostavat Millaa myös tarinassa Kultahanhien saari. Kukapa muu kuin Barks tämänkin mestarillisen jutun takana.

Milla taikoo sudenpentu-vartion, eli veljenpojat, pulloon kuin etikkakurkut tarinassa Pullotettu vartio, mutta loppuidylliin päättyy tämäkin juttu ja Milla poistuu lannistettuna ja hiukset sekaisin takavasemmalle. Piirrokset ovat tässä jutussa Daan Jippesin käsialaa.

Vietin joulunseutuun monta lukuhetkeä tämänkin Milla-koosteen parissa ja joulumieli pysyi tietysti kivana ja lämpimänä. Mestarit kun ovat asialla niin käsikirjoittajina kuin piirtäjinä on luku-/katselukokemus aito. Joskus jutut menevät vähän manerisoituneiksi, mutta tutun turvallisia juonenkulkuja lapset aina odottavat.

Jouko Varonen