Viisveisaamisen elämänmullistava taika

Mitä todella tarvitset

Kodin, työpaikan ja psyyken romukopat kuntoon

Sarah Knight: Viis veisaamisen elämänmullistava taika, Art House kustannus 2018

Kirja oli todella lukijaystävällisesti ja hauskasti kirjoitettu. Se antaa ymmärtää, että joutavaa psyyken ja materiaalin painolastia voi heittää roskakoriin ja tuumata, että: En aio pyydellä anteeksi! Tai: Ei kiinnosta!

Ihminen kuulemma kokee suuren vapauden tunteen jopa siitä, että järjestää vanhat sukat roskakoriin sukkalaatikosta ja asettaa uudet hyvään järjestykseen.

Kirjoittaja puuttuu myös työelämään ja tuumii, että joutavat kokoukset, palaverit ja koulutukset voidaan sijoittaa mappiin ei kiinnosta. Ensin on kuitenkin varmistettava valkoinen valhe, jolla voi niistä vapautua, varmimmin lääkärintodistuksella. Kyllä ne lääkärit ymmärvät yskän.

Ystävien kutsut lapsien synttäreille, joissa vuoden ikäinen tuhrii naamaansa täytekakulla voisi sijoittaa vaikka laariin En aio pyydellä anteeksi, siis skippausta. Saman voisi tehdä ns. toisille polttareille kutsun kanssa.

Itse best-sellerkirjailija, tämän kirjan tekijä, otti lopputilin työpaikastaan. Kas kun raahautuminen aamuliikenteessä työpaikalle ja ikävä työporukka kävi hermoille. Sen voi liittää kategoriaan Ei voi vähemmän kiinnostaa! Ja En aio pyydellä anteeksi. No hänelle aukeni ura kirjailijana, jossa työssä saa nukkua niin kauan kuin haluaa ja siirtyä sitten puolipukeissa töihin kotisohvalle. Ja kassakone vain kilisee.

Ihan hyvä idea olisi myös heittää turhat ystävät, joiden seurassa vain tuntee pitkästyvänsä, hienotunteisesti romukoppaan, eli EVVK.

Usein ihmiset tuntuvat rakentavan todellisuutensa ns. ”keisarin uusien vaatteiden” varaan. Roskalaatikolle olisi siis töitä. Olisipa kiva nähdä tämä kirja suurilla koulutuspäivillä jokaisen osallistujien käsissä. Mutta sehän on taas monimutkainen operaatio, ja johto voisi havaita, että tämä on oopiumia työntekijöille, varsinkin kun itse lukaisisivat ensin kirjaa kuin piru raamattua.

Jouko Varonen